ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Communicatie Medewerker Project Zuidasdok – Zuidas

Gemeente Amsterdam Amsterdam 24 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Professor W.H. Keesomlaan 1, 1183 DJ Amsterdam Vacature ID: 05891 Datum: 02-08-2019 Delen:

Functie: Communicatie Medewerker Project Zuidasdok – Zuidas
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 01-10-2019
Einddatum: Nog onbekend, het betreft een lang lopend project
Aantal uren per week: 24 uur
Verlenging: N.v.t. omdat de overeenkomst meerjarig/lange termijn wordt gesloten
Sollicitatiegesprekken: Week van 2 t/m 6 september 2019

Functieomschrijving
De Medewerker Communicatie is in staat een breed palet aan taken uit te voeren. De medewerker is een belangrijke persoon bij het realiseren van twee doelen: het zichtbaar maken van het werk van Zuidas en Zuidasdok en het herkenbaar maken van de gezamenlijke identiteit. De medewerker bedenkt, al dan niet samen met collega’s en externe leveranciers, de middelen die nodig zijn om deze doelen te bereiken (van flyers, banners en t-shirts tot bouwborden en bouwdoeken). Een tweede taak is het onderhouden van de beeldbank ten behoeve van de website zuidas.nl en van andere middelen. Het grote aantal foto’s van de bouwprojecten en evenementen moet worden voorzien van trefwoorden ten behoeve van een toegankelijke beeldbank. Een derde taak is het mede organiseren van evenementen, soms zelfstandig, soms in samenwerking met de evenementencoördinator in het team Communicatie. Het gaat daarbij onder meer om informatie- en participatiebijeenkomsten, ontvangsten van (internationale) delegaties of media in het Amsterdam Zuidas Informatiecentrum en om bijzondere evenementen rondom specifieke gebeurtenissen, zoals de Dag van de Bouw of publiekstoegankelijke evenementen in relatie tot Zuidasdok. Daarnaast springt de medewerker Communicatie waar nodig bij, zodat zaken goed en tijdig tot stand komen. We zoeken een stevige en zelfstandige persoon.

Werkzaamheden
– Het laten realiseren van communicatiemiddelen en waar nodig het bedenken van die middelen (flyers, brochures, gadgets, bouwborden e.d.);
– Het onderhouden van de beeldbank, door foto’s te rubriceren en te voorzien van de juiste tags;
– Het meehelpen organiseren van een grote diversiteit aan evenementen;
– Ondersteuning bieden bij tal van andere praktische werkzaamheden die vanuit het team Communicatie naar voren komen;
– Het inbrengen van nieuwe ideeën, in samenwerking met (communicatie)collega’s.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Over Zuidas/Zuidasdok

Zuidas
Zuidas is voor Amsterdam een internationale toplocatie. Het gebied ligt op een strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, studeren en ontspannen, voor alle Amsterdammers. Zuidas is in ontwikkeling. Er wordt veel gebouwd: kantoren, woningen, voorzieningen én aanpassingen aan de openbare ruimte. Doel is van Zuidas een Amsterdamse stadswijk te maken.

Zuidasdok
Tegelijkertijd wordt in Zuidas een van de belangrijkste infrastructurele projecten van Nederland gerealiseerd: Zuidasdok. Dit project moet Zuidas en het noordelijk deel van de Randstad nu en in de toekomst bereikbaar houden. Het project Zuidasdok omvat de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, de verbreding van de A10 Zuid tussen de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer, het ondergronds brengen van de A10 ter hoogte van het centrumgebied van Zuidas en de herinrichting van de openbare ruimte.

Het communicatieteam
Het team communicatie verzorgt de communicatie voor zowel de afdeling Zuidas van de gemeente Amsterdam als voor de projectorganisatie Zuidasdok. Het bestaat uit mensen met verschillende expertises. We verzorgen onder meer één fysiek, digitaal en telefonisch loket voor iedereen die geïnteresseerd is Zuidas/Zuidasdok en voor iedereen die vragen of klachten heeft. Er is een redactie voor onze communicatiekanalen, zoals onze website en de social media. En verder organiseren we door het jaar heen een groot aantal evenementen, onderhouden we contacten met aannemers en ontwikkelaars in het gebied, met bewoners, omwonenden en andere relevante gesprekspartners. Tezamen werken we hard om de omgeving zo goed, open en realistisch mogelijk van dienst te zijn. En zo krediet op te bouwen bij mensen die hinder ondervinden van alle bouwwerkzaamheden en bij mensen die geïnteresseerd zijn bouwprojecten.
Wij zoeken mensen die passen bij de cultuur in ons team: je houdt van een dynamische en levendige werkplek, waarin geen dag hetzelfde is. Je bent een doortastende persoonlijkheid, collegiaal en iemand die bijdraagt aan het plezier in het werk.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je bent minimaal in het bezit van een erkend hbo-opleiding Communicatiemanagement of een soortgelijke hbo-opleiding.
– Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als uitvoerend medewerker Communicatie bij een overheidsorganisatie.
– Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als uitvoerend medewerker Communicatie bij een groot infrastructuurproject (financiële omvang >€200 miljoen) op het gebied van vervoer of een projectgebiedsontwikkeling(financiële omvang >€200 miljoen).

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt ten minste 2 jaar aantoonbare ervaring met het bijhouden van een beeldbank?

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 20 augustus 2019 om 15:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD