ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Communicatieadviseur Politie

Politie Rotterdam 36 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Marten Meesweg 35, 3068 AV Rotterdam Vacature ID: 55660 Datum: 01-10-2019 Delen:

Functie: Communicatieadviseur Politie
Opdrachtgever: Politie
Standplaats: Rotterdam
Startdatum: 09-12-2019
Einddatum: 08-12-2020
Aantal uren per week: 36
Verlenging: optioneel
Terugkoppeling: 09-10-2019 (verwachting!)

Opdracht omschrijving
De Dienst Communicatie maakt onderdeel uit van het Politiedienstencentrum, de bedrijfsvoering organisatie van de politie. De dienst is het interne communicatiebureau van de politie, levert op basis van landelijk beleid communicatieadviezen, is het productiehuis voor alle cross mediale en landelijke communicatiemiddelen (internet, intranet, drukwerk, audiovisueel) en is daarnaast de broedplaats voor innovatie binnen het communicatievak voor de gehele politie. De Dienst Communicatie is 120 fte (formatieplekken) groot.
De Dienst Communicatie is niet de enige plek binnen de politieorganisatie waar communicatie-professionals werken. De Directie Communicatie ontwikkelt communicatiebeleid, ondersteunt de korpsleiding met strategisch advies en verzorgt de woordvoering over landelijke onderwerpen. De elf geografische eenheden waaruit de politieorganisatie bestaat hebben allen hun eigen communicatieafdeling, waar op lokaal niveau communicatieadvisering, redactie en woordvoering plaatsvindt. De gehele communicatiekolom – zoals alle organisatieonderdelen bij elkaar genoemd worden – bestaat uit 350 fte.
De Dienst Communicatie kent vier afdelingen, waaronder de afdeling Account en Advies (A&A). Hier werken ongeveer 35 communicatieadviseurs. Account en Advies heeft behoefte aan een tijdelijke communicatieadviseur.
Als communicatieadviseur kun je zelfstandig de communicatiestrategie voor de middelgrote en eenheid overstijgende opdrachten maken en deze vertalen naar een concrete communicatie-aanpak voor meerdere doelgroepen. Je voert de plannen zelf uit en je houdt de regie op uitwerking van activiteiten of middelen. In voorkomende gevallen voer je zelf het intakegesprek van het plan. Hierbij kun je de hulp inschakelen van de senior- en strategisch communicatieadviseur.

Doelstelling
Je bent breed inzetbaar en daardoor in staat de meest voorkomende communicatievraagstukken op te pakken. Naast de aandachtsgebieden interne communicatie, verandercommunicatie, corporate communicatie en publieksvoorlichting kunnen je werkzaamheden in het gehele palet van communicatie liggen. Een voorbeeld van werkzaamheden waaraan je kunt denken: uitvoering geven aan de bestaande communicatiestrategie op bedrijfsvoering, van huisstijl tot alle aspecten aan het politie-uniform, invoering van nieuwe voertuigen of de uitvoering van de cao. Jouw inzet is mede gericht op het behouden en het verbeteren van de reputatie van het PDC binnen de politieorganisatie. Dit gebeurt op verschillende onderdelen: de positionering van het PDC binnen de politieorganisatie, de dienstverlening (kennis vergroten, zichtbaar maken en terugpraten), de integraliteit tussen de diensten van het PDC en de inzet op issues om de reputatieschade te beperken.

De communicatieadviseur maakt onderdeel uit van de afdeling Account en Advies. De afdeling beheert de relatie met opdrachtgevers en is verantwoordelijk voor een heldere intake van opdrachten. De afdeling geeft communicatieadviezen en voert de regie op de uitwerking daarvan in doeltreffende communicatiemiddelen.

Verantwoordelijkheden
– Intake van communicatieopdrachten en verhelderen van de communicatievraag;
–  Communicatieadvies en – uitvoering van communicatiestrategieën;
– Relatiebeheer;
– Coaching.

Vakmatige taken
– Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt;
– Ontwikkelen communicatieaanpak voor meerdere doelgroepen;
– Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten.

Opleiding
– Een afgeronde, erkende en volwaardige opleiding op minimaal HBO niveau, bij voorkeur richting Communicatie;
– Het in het bezit zijn van extra communicatie certificaten is een pré.

Werkervaring
– Minimaal 5 jaar werkervaring in een Communicatieadvies functie, bij voorkeur opgedaan binnen het Veiligheidsdomein, of binnen grote (1000+) (Rijks)overheidsorganisaties;
– In de afgelopen 5 jaar werkervaring met:
1. Intake van (complexe) communicatieopdrachten en verhelderen van de achterliggende communicatievraag;
2. Opstellen communicatiestrategie waarmee je een communicatievraagstuk effectief aanpakt; – Ontwikkelen communicatieaanpak van 1 vraagstuk voor meerdere doelgroepen;
3. Communicatieadvies geven op- en uitvoering van communicatiestrategieën;
4. Regie op uitwerking van communicatieactiviteiten.

Competenties
Coachen;
Klantgericht;
Organisatiesensitief;
Probleemanalyse;
Overtuigingskracht;
Initiatief.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 07 oktober 2019 om 15:30 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD