ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Medior Communicatieadviseur

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32-36 Uur Online 06-08-2019
Locatie: Weesperstraat 113, Amsterdam Vacature ID: 08769 Datum: 17-07-2019 Delen:

Functie: Medior Communicatieadviseur CTO
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Standplaats: Amsterdam
Startdatum: 12-08-2019
Einddatum: 31-12-2019
Aantal uren per week: 32-36 uur (tot een totale contractduur van 2 jaar)
Aandachtsgebied: werken aan complexe stedelijke vraagstukken in de telkens veranderende stad

Functieomschrijving:
De gemeente Amsterdam zoekt een medior communicatieadviseur met actuele kennis van inzet, bereik, effect, realisatie van alle soorten (gemeentelijke) communicatiemiddelen. Zelfstandig, adequate en tijdige uitvoering van communicatieadvies, -middelen en/of bijeenkomsten. Je bent samen met een andere communicatie-collega verantwoordelijk voor zowel interne als externe communicatie van CTO.

Bij het CTO-innovatieteam werk je met enthousiasme en nieuwsgierigheid aan complexe stedelijke vraagstukken in de telkens veranderende stad. De ontwikkelingen van toekomstig Amsterdam zijn namelijk: slim, circulair, klimaat-adaptief, gezond, veilig en gaan uit van toekomstbestendige mobiliteit. Data-analyse wordt als ondersteuning en middel ingezet om slimme keuzes te maken.

Over de organisatie
Het CTO Innovatieteam adviseert strategisch over hoe om te gaan met innovatie en de fysieke, sociale en economische impact door effectiever werken te demonstreren en uit te dragen binnen de gemeente. Het team bestaat uit twee afdelingen: Stedelijke innovatie en Innovatie Transformatie (oa Moderne Overheid). De afdeling stedelijke innovatie zet in op het ontwikkelen van innovatieprogramma’s en -projecten die een bijdrage leveren aan stedelijke uitdagingen.

Werkzaamheden
– Je bent het eerste aanspreekpunt voor het CTO team op het gebied van communicatie.
– Je betrekt de juiste expertises op het juiste moment. (Vormgeving, voorlichting, (internet)redactie, corporate communicatie).
– Laten ontwikkelen van communicatiemiddelen.
– Je maakt een analyse van de communicatieopgave, je trekt conclusie voor inzet en ontwikkeling van communicatiemiddelen en werkwijzen, voorstel doen en uitvoeren.
– Je zorgt voor overzicht in alle communicatie (uit)vragen van CTO.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie-eisen
– Je beschikt minimaal over HBO / WO werk- en denkniveau.
– Je hebt aantoonbare ervaring als communicatieadviseur bij een grote, complexe organisatie.
– Je hebt ervaring met het laten vervaardigen van communicatiemiddelen.
– Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met interne communicatie.

Functie-wensen
– De aangeboden kandidaat heeft aantoonbare affiniteit met het onderwerp innovatie/toekomst van de stad. Dit dient duidelijk te blijken uit het cv.
– De aangeboden kandidaat geeft in max 1 a4 een motivatie met daarin beschreven een vergelijkbare opdracht met benoeming van concreet behaalde resultaten.

Planning interviews
De interviews zijn gepland op 30-07-19 van 14-17 uur.

Over de sollicitatieprocedure
Ben jij enthousiast geworden na het lezen van bovenstaande? Of heb je vragen? Laat het ons dan zo snel mogelijk weten, maar uiterlijk vóór 25-07-2019. Voldoe je aan de eisen en wensen? Stuur je cv met motivatie voor deze vacature naar info@t2f.nl of bel ons dan op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD