ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Communicatiemedewerker Gebiedsontwikkeling

Gemeente Rijswijk Rijswijk 24 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Bogaardplein 15, 2284 DP Rijswijk Vacature ID: 95834 Datum: 02-08-2019 Delen:

Functie: Communicatiemedewerker Gebiedsontwikkeling
Opdrachtgever: Gemeente Rijswijk
Startdatum: 01-09-2019
Einddatum: 12 maanden na start
Aantal uren per week: 24 uur

De organisatie
Rijswijk is volop in beweging. Dat geldt voor de stad zelf, maar ook voor de gemeentelijke organisatie. De organisatie richt zich op het realiseren van integrale (maatschappelijke) opgaven en stemt haar dienstverlening nog meer af op de vragen en behoeften. Vragen van inwoners, ondernemers en instellingen in Rijswijk, maar ook van betrokkenen en belanghebbenden van buiten de gemeente.
Wij zijn een toegankelijke organisatie. Je komt terecht in een open cultuur, waarin de lijnen kort zijn. Je hebt makkelijk contact binnen alle bestuurlijke en gemeentelijke niveaus. De open cultuur en de overzichtelijke omvang van de organisatie zorgen ervoor dat jij en je werk goed zichtbaar zijn. Niet alleen binnen de organisatie, maar ook daarbuiten.
In Rijswijk hanteren wij de kerncompetenties: resultaatgericht, ondernemend, transparant en samenwerken (ROTS).

De Opdracht
Team Communicatie en Participatie richt zich op advisering en uitvoering op het gebied van concern-, project-, bestuurs- en beleidscommunicatie. Wij zoeken een enthousiaste communicatie-collega die van aanpakken houdt. Als communicatieadviseur ga je specifiek aan de slag voor het projectbureau RijswijkBuiten waar je ook fysiek te werk wordt gesteld. RijswijkBuiten is een nieuwbouwlocatie van de gemeente waar uiteindelijk ruim 4.000 woningen zullen verrijzen. Inmiddels zijn er 1.000 woningen gerealiseerd. Je helpt om de communicatie rondom de gebiedsontwikkeling op een duidelijk wijze te vertalen en te communiceren, soms in afstemming met de diverse marktpartijen. Je hebt ervaring als communicatieadviseur op dit specifieke gebied en je neemt in je advisering de beleidscollega’s en projectleiders voor wie je je adviezen maakt, in dit proces mee. Ook werk je nauw samen met een klein hecht team van communicatie- en marketingmedewerkers en een gebiedsregisseur en heb je een coördinerende rol. Daarnaast onderhoud je nauw contact met de woordvoerders op het stadhuis.

Je geeft strategisch advies over communicatie en de inzet van communicatiemiddelen op basis van analyse van issues en stakeholders. Je monitort de resultaten en bewaakt de aansluiting op de gemeentelijke profilering. Participatie is een belangrijk speerpunt en daar zal je dan ook veel mee bezig zijn. Ervaring met burgerparticipatie is noodzakelijk om succesvol te kunnen zijn. Je benut kansen door het herkennen van dwarsverbanden tussen het projectbureau en de diverse teams binnen de gemeente. Daarnaast heb je goede schrijfvaardigheden en kun je creatief denken over in te zetten middelen en activiteiten. Ook draai je je hand niet om de middelen zelf te produceren. Je bent vaardig en ervaren met online media en hebt een goede kijk op de kansen die deze media bieden en kunt daar ook uitvoering aan geven.

Functie-eisen
– Beschikbaar op verplichte werkdagen: maandag. dinsdag, donderdag.
– Bring your own device’ is van toepassing. Dit houdt in dat je zelf een mobiele telefoon inclusief abonnement moet meenemen voor alle zakelijke contacten. Ditzelfde geldt voor een laptop cq iPad.
– Je hebt een afgeronde opleiding op het gebied van Communicatie op minimaal hbo bachelor niveau.
– Minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur bij een gemeente in de afgelopen 10 jaar.
– Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als communicatieadviseur op het werkgebied gebiedsontwikkeling / planontwikkeling in de afgelopen 8 jaar.
– Aantoonbare kennis op het gebied van burgerparticipatietrajecten.

Wensen
– Politiek/bestuurlijk sensitief;
– Analytisch;
– Flexibel;
– Initiatiefrijk;
– Zelfstandig;
– Resultaatgericht;
– Goed kunnen samenwerken.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 9 augustus 2019 om 15:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD