ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Medior Communicatieadviseur Financiën

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32-36 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Amstel 1, 1011 PN Amsterdam Vacature ID: 85992 Datum: 16-08-2019 Delen:

Functie: Medior Communicatieadviseur Financiën
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 01-09-2019
Einddatum: 01-03-2020
Aantal uren per week: 32-36 uur
Verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 27-08-2019 en 28-08-2019

Functieomschrijving
De directie Financiële Dienstverlening is flink in beweging. Na de implementatie van één financiële administratie wordt de organisatie verder ontwikkeld tot de financiële dienstverlener van de gemeente Amsterdam. Het verbeteren van kwaliteit en efficiënter werken zijn hierbij de belangrijkste pijlers.

We zoeken een communicatieadviseur die zowel op strategisch als op operationeel niveau kan acteren. Iemand die houdt van een dynamische werkplek, een denker en een doener die ook goed projectmatig kan werken. Je bent iemand die snel de context in de smiezen heeft en daarop de koers kan bepalen. Je weet in dat kader ook in een kort tijdsbestek de vraag van de opdrachtgever(s) te vertalen naar een realistische communicatievraag. Je hebt een hart voor interne communicatie maar verliest externe stakeholders niet uit het oog en je hebt affiniteit met het onderwerp Financiën. Je bent een teamspeler die bijna als vanzelfsprekend de verbinding zoekt en kan prioriteren in een complexe omgeving waar veel (werk)druk is. Als communicatieadviseur werk je voor meerdere organisatieonderdelen in het domein Financiën: naast de directie Financiële Dienstverlening (je eerste thuisbasis) werk je ook voor de directie Middelen en Control.

Werkzaamheden
– Je zet de communicatielijnen uit voor de bij jou belegde onderdelen binnen het domein Financiën. Belangrijkste thema’s voor de komende periode zijn het verbeteren van dienstverlening aan interne én externe stakeholders, innovatie en betrokken medewerkers;
– Je initieert en coördineert de communicatieactiviteiten en zorgt voor de uitvoering en/of dat dit goed belegd is;
– Je bent aanspreekpunt voor directieleden/projectmanagers voor de bij jou belegde onderdelen;
– Je maakt onderdeel uit van het team communicatie en samen zijn jullie verantwoordelijk voor invulling van de communicatieopgave en de professionele ontwikkeling van de communicatie binnen het domein Financiën;
– Je betrekt zo nodig communicatiecollega’s van andere organisatieonderdelen.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Bedrijfsvoering bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je levert bij T2F een CV (maximaal 5 A4´s groot en in Word formaat) aan. Het CV dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
– Je beschikt over HBO / WO werk- en denkniveau.
– Je hebt aantoonbare ervaring met het geven van goed onderbouwd communicatieadvies en het zorgdragen voor de uitvoering (waar van toepassing samen met collega’s bij het Communicatiebureau);
– Je hebt aantoonbare ervaring als communicatieadviseur met name met op het gebied van interne communicatie en bij voorkeur ervaring met financiën, reorganisaties en veranderende organisaties;
– Je hebt aantoonbare ervaring als sparringpartner voor management, projectmanagers en communicatiecollega’s;
– Je hebt minimaal een jaar ervaring als communicatieadviseur op het gebied van financiën, reorganisaties en een veranderde organisatie.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt aantoonbare ervaring binnen de overheidscommunicatie, en heeft zicht bewezen in een bestuurlijk en ambtelijk complexe omgeving;
– Je kan als kandidaat een korte motivatie geven (1 A4) voor de aanpak van de opdracht en voorbeeld(en) geven van vergelijkbare opdrachten, met benoeming van concrete resultaten;
– Je hebt een proactieve werkhouding en het is zijn / haar tweede natuur om continu te kijken hoe ‘slimmer en beter’ te werken.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 22 augustus 2019 om 14:30 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD