ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Medior Communicatieadviseur Gebiedsontwikkeling

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32-36 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Weesperplein 8, 1018 XA Amsterdam Vacature ID: 99998 Datum: 21-08-2019 Delen:

Functie: Medior Communicatieadviseur Gebiedsontwikkeling
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 15-09-2019
Einddatum: 14-09-2020
Aantal uren per week: 32-36 uur
Verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 05-09-2019 en 06-09-2019

Functieomschrijving
De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om via gebiedsontwikkeling jaarlijks de bouw van duizenden woningen mogelijk te maken. Verantwoordelijk voor de uitvoering van deze ambitie is het gemeentelijke organisatieonderdeel Grond en Ontwikkeling. Om mensen prettig te laten wonen is meer nodig dan alleen de bouw van huizen. Het gaat bijvoorbeeld ook om de realisatie van maatschappelijke voorzieningen, infrastructuur, een kwalitatief goede openbare ruimte en het voldoen aan duurzaamheidsambities. De teams die zich met gebiedsontwikkeling bezig houden zijn daarom multidisciplinair opgebouwd en vaak werkzaam in meerdere (grote) projecten. Voorbeelden zijn IJburg, Centrum Amsterdam Noord, Houthavens, ArenaPoort in Zuidoost, transformatie van gebieden zoals de Sloterdijken naar gebieden waar ook gewoond kan worden, Rembrandtpark etc.

Ondersteunend aan teams Gebiedsontwikkeling (voor Noord, Zuidoost, Oost etc) werken verschillende communicatieteams die vaak bestaan uit adviseurs (senior, medior en junior), webredacteuren en specialisten. Voor een paar van deze teams zoeken we enthousiaste medior communicatieadviseurs.

Als medior communicatieadviseur werk je aan verschillende opdrachten in een dynamisch speelveld van wisselende actoren en belangen. Je zorgt voor de uitvoering van de communicatiestrategie, in samenspraak met het communicatieteam en in samenwerking met interne en externe betrokken partijen. Je voert projecten ook zelfstandig uit. Gebiedsvernieuwing raakt direct de belangen van burgers en ondernemers. Bijna alle projecten kennen daardoor een bestuurlijke gevoeligheid.

Werkzaamheden
– Uitvoeren van de communicatiestrategie gebiedsontwikkeling.
– Schrijven van communicatieplannen.
– Ontwikkeling van middelen.
– Teksten schrijven.
– Redigeren en begeleiden van de realisatie van digitale middelen.
– Ontwikkelen van communicatie rond participatietrajecten
– In de projecten werk je nauw samen met woningcorporaties, bewoners, belangengroepen, vastgoedontwikkelaars en interne betrokken partijen, zoals het stadsdeelbestuur, verschillende onderdelen van de gemeente en communicatieadviseurs van het stadsdeel (gebiedsgericht werken).
– (Coördinatie) productie van communicatiemiddelen, in afstemming met het Communicatiebureau en de communicatieadviseurs van het betrokken stadsdeel (gebiedsgericht werken).

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je levert bij T2F een CV (maximaal 5 A4´s groot, Word formaat, opgesteld in het Nederlands) aan. Het CV dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
– Je beschikt minimaal over HBO/WO werk- en denkniveau.
– Je hebt ervaring als zelfstandig allround communicatieadviseur.
– Je hebt ervaring als communicatieadviseur binnen een complex werkveld, waarbij je gelijktijdig zowel interne- als externe stakeholders bediend.
– Je hebt ervaring als communicatieadviseur in het fysieke domein.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt kennis van het Plaberum en/of een ander plan en besluitvormingsproces.
– Je hebt ervaring als communicatieadviseur met gebiedspositionering en/of omgevingscommunicatie.

Aanvullend (essentieel!)
Je levert een korte motivatie aan (1 A4) hoe jij een opdracht van vergelijkbare aard aanpakt, met benoeming van concrete resultaten.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 30 augustus 2019 om 12:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD