ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Medior communicatieadviseur Huisvesting Kwetsbare Groepen

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Jodenbreestraat 25, 1011 NH Amsterdam Vacature ID: 99995 Datum: 01-10-2019 Delen:

Functie: Medior communicatieadviseur Huisvesting Kwetsbare Groepen
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: z.s.m.
Einddatum: 14-10-2020
Aantal uren per week: 32 uur
Verlenging: ja, met een totale duur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: z.s.m. na sluiting

Functieomschrijving
Medior communicatieadviseur Programma Huisvesting Kwetsbare Groepen/Projectleider ‘Zorgzame stad en wijk’.
Het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam is op zoek naar een enthousiaste medior communicatieadviseur voor het Programma Huisvesting Kwetsbare Groepen. We zoeken een ervaren collega voor 32 uur per week. Onze nieuwe collega is zelfstandig, energiek, kan goed schrijven en een goede organisator.

Amsterdam is een stad voor iedereen. Maar, zonder extra steun redden sommige mensen het niet op de Amsterdamse woningmarkt. De zekerheid van een eigen woonruimte is van groot belang om kwetsbare mensen te begeleiden naar behoud of vergroting van hun zelfstandigheid. Om kwetsbare Amsterdammers passend te laten wonen is het Programma Huisvesting Kwetsbare Groepen opgezet. Woningcorporaties, zorgaanbieders en de gemeente werken binnen dit programma samen. Zij regelen dat kwetsbare mensen snel een thuis vinden in de wijk en bieden waar nodig begeleiding op maat.

Een programmateam begeleidt de uitvoering van het programma. Als medior communicatieadviseur ontwikkel je en geef je uitvoering aan de communicatiestrategie. Dit gebeurt in samenwerking met de partners van het programma en interne betrokken partijen. Je bent projectleider van de actielijn ‘Zorgzame stad en wijk’, waaraan ook een junior communicatieadviseur meewerkt. Onder deze actielijn vallen de organisatie van stadsdeelcongressen en een palet aan activiteiten om professionals en vrijwilligers te informeren over de nieuwe werkwijze, draagvlak te vergroten, beeldvorming bij te stellen en initiatieven van de stadsdelen te ondersteunen en verbinden.

Werkzaamheden
– Ontwikkeling en uitvoering van de communicatiestrategie Huisvesting Kwetsbare Groepen in samenhang met de ontwikkelingen binnen het Sociaal Domein.
– Advisering leden programmateam en schrijven van communicatieplannen.
– Ontwikkeling van communicatiemiddelen en -activiteiten.
– Teksten schrijven.
– Redigeren en begeleiden van de realisatie van drukwerk en digitale middelen.
– Coördinatie van het Communicatieplatform waaraan communicatieprofessionals van gemeente, zorgaanbieders, woningcorporaties, (organisaties van) huurders en cliënten en welzijnsorganisaties deelnemen.
– Opzet en uitvoering van projecten in samenwerking met betrokken partijen.
– Afstemming met communicatiecollega’s binnen andere domeinen van de gemeente Amsterdam.
– (Coördinatie van de) productie van communicatiemiddelen in afstemming met het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je levert bij T2F een CV (maximaal 5 A4´s groot, Word formaat, opgesteld in het Nederlands) aan. Het CV dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
– Je beschikt minimaal over HBO/ WO werk- en denkniveau.
– Je hebt ervaring met verandercommunicatie.
– Je hebt ervaring met projectmanagement.
– Je hebt ervaring met werken in een bestuurlijk/politieke omgeving.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt ervaring als communicatieadviseur met de thema’s wonen, jeugd en het sociaal domein.
– Je hebt ervaring met communicatie binnen samenwerkingsverbanden.

Aanvullend (essentieel!)
– Je schrijft een korte motivatie (1 A4) over jouw aanpak van de opdracht en voorbeeld(en) van opdrachten waarin je opereert als aanspreekpunt participatie bij participatietrajecten, met benoeming van concrete resultaten.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 8 oktober om 15:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD