ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Medior Communicatieadviseur Jeugd & Zorg

Gemeente Amsterdam Amsterdam 31-36 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Jodenbreestraat 25, 1011 NH Amsterdam Vacature ID: 44420 Datum: 28-08-2019 Delen:

Functie: Medior Communicatieadviseur Jeugd & Zorg
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 09-09-2019
Einddatum: 08-03-2020
Aantal uren per week: 31-36 uur
Verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 05-09-2019 en 06-09-2019

Aanvullende informatie
De gemeente Amsterdam zoekt een medior communicatieadviseur voor de  directie Onderwijs, Jeugd Zorg en Diversiteit voor 32-36 uur per week die zich bezig houdt met de communicatie voor de afdelingen Zorg en Jeugd. Het werk is gevarieerd, uitdagend en vraagt om een flexibele alleskunner.

Afdeling Zorg  
Je krijgt te maken met  onderwerpen die maatschappelijk van groot belang zijn en volop in de belangstelling staan. Amsterdam zorgt voor een groeiende groep kwetsbare/niet-gezonde Amsterdammers want op het gebied van de zorg heeft de gemeente in 2015 een groot aantal taken overgedragen gekregen van het Rijk. Het doel is om met minder budget en een vernieuwende aanpak Amsterdammers zo goed mogelijk te ondersteunen om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen  en mee te blijven doen in hun omgeving. Zij moeten weten waar ze zorg en ondersteuning in hun eigen wijk kunnen krijgen en welke voorzieningen voor hen beschikbaar zijn. De verschillende professionals die in de zorg werken, krijgen meer ruimte en verantwoordelijkheid en daarmee hopelijk meer plezier in hun werk en een betere dienstverlening voor de Amsterdammer. Het versterken van de sociale netwerken en gebiedsgericht werken wordt voor de medewerkers van afdeling Zorg steeds belangrijker.

Wat ga je doen bij  het communicatieteam Zorg?
– Je komt te werken op diverse onderwerpen binnen Zorg zoals het zo toegankelijk mogelijk maken van de stad voor mensen met een beperking, zowel op fysiek, sociaal als digitaal gebied. Je geeft communicatieadvies, bedenkt de communicatieaanpak om onze doelgroepen te bereiken. Je coördineert de productie van communicatiemiddelen in samenwerking met de centrale specialisten van het Communicatiebureau.
– Je werk veelal zelfstandig op de verschillende onderwerpen maar wel in nauw overleg met een senior- en mediorcommunicatieadviseur Zorgenmet specialisten van het communicatiebureau zoals de webredacteur of campagneadviseur.
– Je coördineert de wekelijkse Nieuwsbrief Wegwijs in de Wmo die naar een groot aantal professionals gaat en schrijft en redigeert artikelen. Je doet onderzoek of de nieuwsbrief aan de behoeften van lezers voldoeten past zonnodig de formule aan. Ook kijk je of je het bereik verder kan vergroten.

Afdeling Jeugd 
De gemeente is verantwoordelijk voor alle jeugdhulp, maar ze geeft deze hulp niet zelf. Dat doen de Ouder- en Kindteams en als het nodig is de specialistische jeugdhulp. De specialistische jeugdhulp wordt gezamenlijk ingekocht door veertien gemeenten in de regio’s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland.  Het Regionaal ondersteuningsteam (ROT) van de jeugdhulpregio Amsterdam – Amstelland en Zaanstreek – Waterland verzorgt namens de veertien gemeenten het contacteren van jeugdhulpaanbieders en de inkoop van jeugdhulp.

Gemeenten en aanbieders werken samen aan vernieuwing van het jeugdhulpstelsel. Sinds 2018 is er een nieuwe werkwijze voor de specialistische jeugdhulp met als doel om resultaatgerichter te werken op basis van de behoefte van het gezin en niet op basis van het aanbod van de instellingen.

Een belangrijk programma is de Transformatieaanpak Jeugd dat sinds een half jaar loopt. Het streeft er naar om kinderen gezond, veilig en zo thuis mogelijk op te laten groeien. Een ambitie die vraagt om een andere manier van werken, organiseren en leren door álle professionals op gebied van jeugdhulp. Om deze ambitie te verwezenlijken, worden nieuwe werkwijzen ontwikkeld en wordt in verschillende projecten gewerkt aan een verbetering van het dagelijks leven van het kind, de jongere en de ouders. Communicatie met en door professionals, jongeren en ouders draagt hieraan bij. Een linkedIn community is een van de middelen die hiervoor wordt opgezet.

Wat ga je doen bij het communicatieteam Jeugd?
Gemiddeld 20  uur per week
Je werkt in een team met een senior- en  mediorcommunicatieadviseur Jeugd aan onderwerpen als de transformatieaanpak Jeugd en het ROT en het programma 18-/ 18+ de overgang naar volwassenheid. Je ondersteunt de senior communicatieadviseur die de strategische lijn bewaakt.
– Bij de transformatieaanpak geef je communicatieadvies en bedenkt de communicatieaanpak voor de tranformatie Jeugd.
– Je haalt informatie op, schrijft verhalen en diverse teksten voor de website en nieuwsbrief
– Je verzorgt een deel van het communitymanagement op LinkedIn.

ROT (Regionaal ondersteuningsteam)
– Communicatieadvies aan projectteam
– Schrijven van diverse teksten, nieuwsberichten en verhalen, voor de website en  de nieuwsbrief.
– Actueel houden van de website www.zorgomregioamsterdam.nl.met feitelijke informatie (inkoop en werkwijze gerelateerde info);
– Redigeren van brieven en factsheets naar aanbieders (over m.n. inkoop en werkwijze gerelateerde onderwerpen)
– Communicatienetwerk (met communicatieafdelingen van de andere gemeenten en aanbieders) onderhouden en adviseren op regionale thema’s )

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je levert bij T2F een CV (maximaal 5 A4´s groot en in Word formaat) aan. Het CV dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
– Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
– Je beschikt over sterke adviesvaardigheden en heeft overtuigingskracht. Je ziet helder in wat wel en niet behoort tot de taken van communicatie en onderkent hoofd- en bijzaken.
– Je hebt goede kennis van en ervaring met social media en bij voorkeur communitymanagement.
– Je kan goed schrijven en je inleven in de verschillende doelgroepen en dit leidt tot aansprekende teksten. Je redigeert ook teksten van anderen.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt affiniteit met het onderwerp en bij voorkeur ervaring in het werken bij een gemeente in het sociale domein.
– Je hebt ervaring met WordPress en Mailchimp.

Aanvullend (essentieel!)
Je levert een korte motivatie aan (1 A4) hoe jij een opdracht van vergelijkbare aard aanpakt, met benoeming van concrete resultaten.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 02 september 2019 om 09:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD