ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Medior Communicatieadviseur Programma Circulaire Economie

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32-36 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Weesperplein 8, 1018 XA Amsterdam Vacature ID: 46473 Datum: 12-08-2019 Delen:

Functie: Medior Communicatieadviseur Programma Circulaire Economie
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 09-09-2019
Einddatum: 20-03-2020
Aantal uren per week: 32-36 uur
Verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 27 en 28 aug van 1200-1300 uur en 29 aug

Functieomschrijving
Geen wasmachine kopen, maar wasuren leasen. Een pand dat helemaal uit elkaar kan om op een andere plek een nieuw gebouw te kunnen maken. Paddenstoelen kweken op koffiedik, dat je anders weg zou gooien. Auto’s delen met je buurtgenoten, in plaats van ongebruikt op straat te laten staan. Zo ziet een circulaire economie eruit en deze overgang biedt Amsterdam kansen op het gebied van werkgelegenheid, wetenschap, vermindering van de CO2-uitstoot en de gezondheid. De gemeente Amsterdam streeft naar een circulaire stad in 2050. https://www.amsterdam.nl/circulair

Voor het Programma Circulaire Economie zoeken we een medior communicatieadviseur.

Je werkt samen met een senior communicatieadviseur voor het programma Circulaire Economie en levert advies, ondersteuning en uitvoering aan circulaire projecten. Je draagt bij aan de ontwikkeling van relevante sociale netwerken in buurten en de netwerken van stakeholders. Je creëert content met een focus op het bieden van handelingsperspectief aan bewoners om duurzame stappen te zetten en stimuleert de dialoog met en tussen bewoners.
Je werkt nauw samen met de communicatieadviseurs van de programma’s Klimaatneutraal, Aardgasvrij, Luchtkwaliteit, Groen en Afval&Grondstoffen om gezamenlijk het thema duurzaamheid voor de gemeente Amsterdam invulling te geven.

Werkzaamheden
– Je bent medeverantwoordelijk voor de communicatie voor het Programma Circulaire Economie;
– Communicatie- en contentkalender opstellen en uitvoeren in samenhang met de andere duurzaamheidsprogramma’s;
– Adviseren over en implementeren van participatie;
– Gevraagd en ongevraagd communicatieadvies aan de senior adviseur, programmamanager en het programmateam;
– Schrijven en redigeren van inter- en intranetteksten, bewonersbrieven, artikelen voor de gemeentekrant, etc
Webcare;
– Vanuit communicatie samenwerkingsverbanden opzetten en onderhouden met de communicatieadviseurs van aanverwante thema’s/organisatieonderdelen binnen de gemeente en eventuele externe betrokken partners;
– Zorgen voor gemeentelijke interne communicatie en kennisdeling.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Uitleg communicatiebureau versus werken voor een directie. Hieronder de tekst zoals R&D die sinds kort gebruikt als uitleg over haar werkzaamheden.Het Programma Circulaire Economie is één van de vier programma’s binnen het Team Duurzaamheid van de directie Ruimte en Duurzaamheid van de Gemeente Amsterdam.
Amsterdam zit midden in één van de grootste hervormingen uit haar bijna 750 jaar lange geschiedenis. De stad groeit uit tot metropool. Het aantal inwoners stijgt, de samenstelling van de bevolking wordt steeds internationaler en het aantal arbeidsplaatsen neemt toe. Tegelijk staan we voor de opgave om Amsterdam duurzamer te maken door onder meer grondstoffen te hergebruiken, zelf de elektriciteit op te wekken die we verbruiken, geen aardgas en minder fossiele brandstoffen te gebruiken.
De stad en omliggende regio moeten in alle hectiek goed blijven functioneren en de inwoners een prettig leven blijven bieden. Daarvoor is duurzame ruimtelijke planning nodig. De directie Ruimte en Duurzaamheid heeft de opdracht om de schaarse ruimte in te richten en daarbij de kwaliteit en de duurzame ontwikkeling van Amsterdam te waarborgen.
De directie Ruimte en Duurzaamheid is het grootste ontwerpbureau van Europa. De ruim 500 medewerkers zijn trots op de stad en zetten elk hun expertise in om de stad fit te houden voor de toekomst.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je beschikt minimaal over een HBO/WO werk- en denkniveau.
– Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met communicatieadvies en implementatie bij een overheidsinstelling of een andere complexe organisatie.
– je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met de inzet van social media bij complexe projecten en/of programma’s.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met communicatie in het duurzaamheidsdomein.
– Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met het uitvoeren van een content strategie.
– Je kan als kandidaat een korte motivatie geven (1 A4) voor de aanpak van de opdracht en voorbeeld(en) geven van vergelijkbare opdrachten, met benoeming van concrete resultaten.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 16 augustus 2019 om 12:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD