ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Medior Communicatieadviseur Stadsdeel Noord

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32-36 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Buikslotermeerplein 2000, 1025 XL Amsterdam Vacature ID: 95840 Datum: 12-08-2019 Delen:

Functie: Medior Communicatieadviseur Stadsdeel Noord
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 02-09-2019
Einddatum: 01-03-2020
Aantal uren per week: 32-36 uur
Verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 26 en 27 augustus 2019

Functieomschrijving
Het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam zoekt communicatieversterking voor stadsdeel Noord. We zijn op zoek naar een enthousiaste, ervaren medior communicatieadviseur.

Stadsdeel Noord
Er zijn in Noord 3 gebieden, onderverdeeld in 3 gebiedsteams:
– Gebied Oud Noord: o.a. noordelijke IJ-oevers, Vogeldorp, Nieuwendammerdijk
– Gebied Noord Oost: o.a. Landelijk Noord, CAN-gebied, Waterlandplein
– Gebied Noord West: o.a. ontwikkelwijken Banne en Molenwijk, Tuindorp Oostzaan

Voor 1 van deze gebieden zoekt de gemeente Amsterdam op zeer korte termijn een stevige medior communicatieadviseur die het gebiedsteam gaat versterken vanuit communicatie. Stadsdeel Noord maakt een enorme ontwikkeling de komende jaren. Er worden veel gebieden opgeknapt of helemaal nieuw ontwikkeld tot woon-/werkgebied. Sociale problematiek staat hoog op de agenda evenals het actief laten participeren van bewoners/ondernemers bij nieuwe ontwikkelingen. Ook zijn wij bezig social media steviger in te zetten en nieuwe (niet schriftelijke) middelen te vinden om alle inwoners van Noord te kunnen bereiken. De communicatieadviseur adviseert de gebiedsmanager, het gebiedsteam, de projecten en het bestuur en levert communicatieve ondersteuning en uitvoering. Verder maak je deel uit van een flexteam binnen de afdeling, spring je in waar nodig en draag je bij aan verdere professionalisering van het team.

Werkzaamheden
– Leveren van communicatieadvies, ondersteuning en uitvoering aan gebiedsteam en projecten in het gebied.
– Verder ontwikkelen van communicatie over/voor het gebiedsgericht werken, in samenwerking met de gebiedsteams en communicatieteams Noord;
– Bijdragen aan ontwikkeling van sociale netwerken in buurten en netwerken van stakeholders;
– Je schakelt tussen verschillende opdrachtgevers en communicatiewerkzaamheden (niveaus);
– Stimuleren van dialoog met en tussen bewoners;
– Adviseren over participatie bij specifieke projecten;
– Schrijven en redigeren van inter- en intranetteksten, bewonersbrieven, artikelen voor de gemeentekrant, etc.;
– Actieve bijdrage aan de contentstrategie;
– Actieve bijdrage aan de verdere professionalisering van het team en de communicatiefunctie.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je beschikt over HBO / WO werk- en denkniveau.
– Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met publiekscommunicatie bij een overheidsinstelling of een andere complexe organisatie.
– Je hebt aantoonbare ervaring als communicatieadviseur binnen een projectorganisatie.
– Je hebt als communicatieadviseur aantoonbare ervaring met participatie (co-creatie).

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt kennis van of interesse in Factor C.
– Je hebt goede kennis van en ervaring met social media.
– Je kent in een uitgebreide motivatie voorbeelden benoemen van projecten waar je co-creatie hebt toegepast als vorm van participatie. Je kan hier hierbij de concrete behaalde resultaten benoemen.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 20 augustus 2019 om 10:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD