ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Medior Webcare specialist

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32 - 36 Uur Online 24-07-2019
Locatie: Amstel 1, Amsterdam Vacature ID: 99221 Datum: 05-07-2019 Delen:

Functie: Medior Webcare specialist
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Standplaats: Amsterdam
Startdatum: 15 juli 2019
Einddatum: 31 december 2019
Aantal uren per week: 32 – 36 uur (optie tot totale contractduur 2 jaar)

Functieomschrijving:
Als Webcare specialist bij de gemeente Amsterdam maak je deel uit van het corporate social media team. Dit team bestaat uit meerdere adviseurs en een eindredacteur die content maken voor social media, webcare en online monitoring in hun takenpakket hebben. We zijn een klein team en als de situatie daarom vraagt, kunnen we elkaar vervangen. Momenteel maken we gebruik van de kanalen LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitter.

Jij helpt dit team met de corporate webcare en zo help je de online reputatie van de gemeente Amsterdam mede te verbeteren. Je weet wat er speelt in de stad en door webcare heb je direct contact met de Amsterdammer. De vragen die binnenkomen variëren enorm. Samen met de afdeling Dienstverlening proberen wij de vragen zo snel mogelijk en zo duidelijk mogelijk te beantwoorden.

Werkzaamheden
– Je bent (mede) verantwoordelijk voor de corporate webcare van de Gemeente Amsterdam met behulp van Coosto;
– Je adviseert, begeleidt en verzorgt trainingen voor collega’s over webcare en het gebruik in diverse tools;
– Je rapporteert diverse rapportages aan de eindredacteur social media;
– Productontwikkeling voor verdere professionalisering van het webcare;
– Je ondersteunt je collega’s uit het corporate social media team met het samenstellen social media content (schrijven, redigeren, film, beeldredactie).

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Communicatiebureau
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.

Functie-eisen
– Je beschikt minimaal over een hbo/wo opleidingsniveau. Dit blijkt uit een afgeronde opleiding of verkregen door minimaal 3 jaar opgedane relevante ervaring.
– Je kunt een dashboard inrichten, zoekopdrachten en alerts opstellen en rapportages verzorgen.
– Je hebt in de afgelopen 3 jaar ruime ervaring met webcare voor grote organisaties en bent een expert in het werken met programma’s zoals Coosto of OBI4wan.
– Je bent een vlotte, spontane en creatieve schrijver.

Functie-wensen
– Je vindt het een uitdaging om de juiste collega binnen de gemeente te vinden voor het antwoord voor de Amsterdammer.
– Je hebt aantoonbare ervaring in het verzorgen van trainingen voor collega’s.
– Sociale media heeft geen geheimen voor jou.
– Je hebt geen 9 tot 5 mentaliteit. De kandidaat vindt het niet erg om op een vrije dag het Social Media team te ondersteunen tijdens events in de stad.

– Eindigt op 11 jul 2019 9:00 uur.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast geworden en wil jij graag in aanmerking komen voor deze mooie opdracht? Voldoe je aan de eisen en wensen? Stuur je cv met motivatie voor deze vacature naar info@t2f.nl of bel ons dan op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD