ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Projectondersteuner Metro en Tram (MET)

Gemeente Amsterdam Amsterdam 30 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Entrada 600, 1096 EV Amsterdam Vacature ID: 81116 Datum: 01-10-2019 Delen:

Functie: Projectondersteuner Metro en Tram (MET)
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 01-11-2019 (of eerder)
Einddatum: 31-12-2019
Aantal uren per week: 30 uur
Verlenging: ja
Sollicitatiegesprekken: week 41/42

Functieomschrijving
De projectondersteuner ondersteunt inhoudelijk het IPM projectteam binnen cluster of project met name op contract-,  omgevings- en projectbeheersing management. De projectondersteuner zal starten in het projectteam wat zich nu met bezig houdt met de verbouwing van een metrostation. De projectondersteuner draagt verantwoording af aan de Projectmanager. De projectondersteuner is onder andere verantwoordelijk (i.s.m. de Projectmanager en Contractmanager) voor het opstellen, opstarten, opvolgen en afhandelen van het verzoek tot wijzigingsproces (VTW’s). Hij/Zij geeft invulling aan het Acceptatie, Overdracht en Ingebruikname(AO&I) proces en bewaakt de protocollen richting de Ambtelijk Opdrachtgever(AOG). Daarnaast is hij/zij verantwoordelijk (i.s.m. met de Projectmanager, Contractmanager en Manager Projectbeheersing) voor het opstellen en onderbouwing van de financiële overzichten t.b.v. divers processen en procedures. Tenslotte zal hij/zij intensief contact hebben met diverse stakeholders voor het beantwoorden en opvolgen van proces, procedure en protocol gerelateerde vragen. Stakeholders zijn onder andere: Projectteam(Projectmanager, Contractmanager, Omgeving Manager, Technisch Manager, Directievoerder, contractjurist ed), Ambtelijk opdrachtgever, Aannemer e.d.

Werkzaamheden
– Opstellen, afstemmen met diverse stakeholdersen opvolgen van verzoeken tot wijzigingen (VTW’s);
– Acceptatie, Overdracht en Ingebruikname(AO&I) proces opvolgen en contact onderhouden hierover met de diverse stakeholders;
– Opstellen en onderbouwing van financiële overzichten t.b.v. divers processen en procedures;
– Alle bijbehorende werkzaamheden om bovenstaande processen tot een goed einde te brengen zoals:
1. Organiseren bijeenkomsten met stakeholders t.b.v. opleveringen;
2. Toetsing aanverwante documenten van de diverse stakeholders t.b.v. de afronding van een (deel)projecten;
3. Overzichten t.a.v. restpunten en veiligheid.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadswerken bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Het is de ambitie van de Metro en Tram (MET) om dé organisatie te zijn voor het beheer en eigenaarschap van een veilig, betrouwbaar, efficiënt en aantrekkelijk metro- en tramnetwerk in Amsterdam. Je wordt werkzaam voor het Projectencentrum van Metro en Tram. Binnen het Projectencentrum wordt vorm, inhoud en leiding gegeven aan een groot aantal interessante projecten m.b.t. de (rial)infrastructuur voor metro en tram in de regio van de gemeente Amsterdam. Dit betreft zowel uitbreidings-, vervangings- als vernieuwingsprojecten aan de bestaande (rail)infrastructuur van metro en tram. Het Projectencentrum werkt met projectclusters die aangestuurd worden door IPM (integraal projectmanagement) Teams. Het Projectencentrum is nog volop in ontwikkeling. Dit vraagt iets van onze kandidaat. Vind je het leuk om mee te bouwen aan de regio rail organisatie dan ben jij onze nieuwe Projectondersteuner. Voorbeelden van projecten die op dit moment binnen de projectenportefeuille van de afdeling Projecten vallen zijn:

-Realisatie Uithoornlijn;
-Ombouw Amstelveenlijn;
-Renovatie Oostlijn;
-Metrostation Sixhaven;
-IJ-tram;
-Renovatie metrostation RAI;
-Zuidasdok;
-Centraal Beheer Installaties;
-Stationssystemen | Camera Toezicht Systemen;
-OV chipkaart mid-life upgrade.

Het betreft hier altijd projecten in de openbare ruimte van een grootstedelijk gebied met regionale uitstraling en regionale samenwerkingsverbanden (w.o. Vervoersregio Amsterdam), waarbij veel stakeholders betrokken zijn en veel belangen en belangentegenstellingen eigenlijk altijd aan de orde zijn. Deze belangentegenstellingen liggen zowel op het politieke, economische als op maatschappelijke vlak.
Betreffende projecten hebben daarbij ook altijd een groot financieel afbreukrisico gezien de lange looptijd, de omvang, de complexiteit en het multidisciplinaire karakter van de projecten. De projectbudgetten lopen uiteen van enkele miljoenen euro’s tot vele honderden miljoenen.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je levert bij T2F een CV (maximaal 5 A4´s groot, Word formaat, opgesteld in het Nederlands) aan. Het CV dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
– Je bent in het bezit van een aantoonbare afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau.
– Je hebt minimaal 3 jaar inhoudelijke ervaring met het opstellen en opvolgen van verzoeken tot wijziging (VTW’s) en het afstemmen met de bijbehorende stakeholders.
– Je hebt minimaal 3 jaar inhoudelijk ervaring met het Acceptatie, Overdracht en Ingebruikname (AO&I) proces en het afstemmen met de bijbehorende stakeholders.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt ervaring als projectondersteuner of gelijkwaardig binnen complexe multidisciplinaire technisch georiënteerde projecten binnen een Metro omgeving. De volgende kennis en ervaring speelt een rol;
1. Ervaring in soortgelijke rol met stations verbouw projecten;
2. Ervaring in soortgelijke rol met stakeholders.
– Je hebt kennis en ervaring opgedaan in de rol als Projectondersteuner bouw en/of infra binnen een overheidsorganisatie. De volgende aspecten spelen een rol;
1. Het opzetten en inrichten van een AO&I proces binnen een project;
2. Het opzetten en inrichten van een VTW proces binnen een project .

Aanvullend (essentieel!)
– Je levert een korte motivatie aan (1 A4) waarom je vindt dat je de meest geschikte kandidaat bent voor deze opdracht.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 8 oktober 2019 om 14:30 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD