ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Redacteur Project Zuidasdok – Zuidas

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Professor W.H. Keesomlaan 1, 1183 DJ Amsterdam Vacature ID: 49347 Datum: 03-08-2019 Delen:

Functie: Redacteur Project Zuidasdok – Zuidas
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: Uiterlijk 02-09-2019 voor deel van de tijd, per 01-10-2019 32 uur
Einddatum: Nog onbekend, het betreft een lang lopend project
Aantal uren per week: 32 uur
Verlenging: N.v.t. omdat de overeenkomst meerjarig/lange termijn wordt gesloten
Sollicitatiegesprekken: Week van 26 t/m 30 augustus 2019

Functieomschrijving
De online redacteur zorgt voor actuele, aansprekende, verassende en relevante content over Zuidas en Zuidasdok, voor onze communicatiemiddelen (website, social media, (nieuws)brieven, etc.). Met als doel stakeholders en het algemene publiek op de hoogte te houden van de vele ontwikkelingen die in Zuidas gaande zijn. Dat doen we op een open, realistische manier. In onze berichtgeving informeren we niet alleen, we hebben nadrukkelijk ook oog voor belangen en meningen van buiten de organisaties. We bieden ruimte aan kritische geluiden. Deze visie op content vraagt om een stevige persoonlijkheid die zich onafhankelijk en kritisch durft op te stellen, ook binnen de eigen organisaties. We zoeken daarom een kandidaat, die gewend is om in een complex ambtelijk en bestuurlijk krachtenveld te werken en tegelijkertijd oog heeft voor de omgeving.

Werkzaamheden
– Schrijven en redigeren van teksten voor onze website zuidas.nl, andere middelen (brochures, brieven e.d.) en eventueel voor andere media;
– Optimaliseren van ons bereik door middel van teksten;
– Niet alleen informatie zenden, maar ook geluiden uit onze omgeving een platform geven;
– Als lid van het online team mede de inhoud en tone of voice bepalen en bewaken;
– Zelfstandig zorgdragen voor een goed lopend productieproces en voor goede afstemming met interne specialisten;
– Het opbouwen van een netwerk in Zuidas, zowel intern (Zuidas en Zuidasdok) als extern (bewoners in en om Zuidas, werkers, reizigers etc.);
– Complexe informatie omzetten tot toegankelijke berichten.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Over Zuidas/Zuidasdok

Zuidas
Zuidas is voor Amsterdam een internationale toplocatie. Het gebied ligt op een strategische plek tussen de binnenstad en Schiphol, tussen Buitenveldert en Oud-Zuid. Hier is volop ruimte voor wonen, werken, studeren en ontspannen, voor alle Amsterdammers. Zuidas is in ontwikkeling. Er wordt veel gebouwd: kantoren, woningen, voorzieningen én aanpassingen aan de openbare ruimte. Doel is van Zuidas een Amsterdamse stadswijk te maken.

Zuidasdok
Tegelijkertijd wordt in Zuidas een van de belangrijkste infrastructurele projecten van Nederland gerealiseerd: Zuidasdok. Dit project moet Zuidas en het noordelijk deel van de Randstad nu en in de toekomst bereikbaar houden. Het project Zuidasdok omvat de uitbreiding van station Amsterdam Zuid, de verbreding van de A10 Zuid tussen de knooppunten Amstel en De Nieuwe Meer, het ondergronds brengen van de A10 ter hoogte van het centrumgebied van Zuidas en de herinrichting van de openbare ruimte.

Het communicatieteam
Het team communicatie verzorgt de communicatie voor zowel de afdeling Zuidas van de gemeente Amsterdam als voor de projectorganisatie Zuidasdok. Het bestaat uit mensen met verschillende expertises. We verzorgen onder meer één fysiek, digitaal en telefonisch loket voor iedereen die geïnteresseerd is Zuidas/Zuidasdok en voor iedereen die vragen of klachten heeft. Verder organiseren we door het jaar heen een groot aantal evenementen, onderhouden we contacten met aannemers en ontwikkelaars in het gebied, met bewoners, omwonenden en andere relevante gesprekspartners. En er is een redactie voor onze communicatiekanalen, zoals onze website en de social media. Tezamen werken we hard om de omgeving zo goed, open en realistisch mogelijk van dienst te zijn. En zo krediet op te bouwen bij mensen die hinder ondervinden van alle bouwwerkzaamheden en bij mensen die geïnteresseerd zijn bouwprojecten.
Wij zoeken mensen die passen bij de cultuur in ons team: je houdt van een dynamische en levendige werkplek, waarin geen dag hetzelfde is. Je bent een persoonlijkheid met lef die flexibel is, collegiaal en bijdraagt aan het plezier in het werk.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je bent minimaal in het bezit van een erkend hbo-diploma Communicatie met specialisatie tekstschrijven of journalistiek.
– Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als tekstschrijver/redacteur voor één of meer externe online overheidsmedia.
– Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als tekstschrijver/redacteur op het terrein van gebiedsontwikkeling of vervoersinfrastructuurproject(en).

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt aantoonbare ervaring met het content managementsysteem WordPress.
– Je hebt ervaring met eindredactie, het aansturen van freelancers (tekst en beeld) en het bewaken van productieprocessen.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 13 augustus 2019 om 10:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD