ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Senior Communicatieadviseur Jeugd

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32-36 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Jodenbreestraat 25, 1011 NH Amsterdam Vacature ID: 49942 Datum: 02-08-2019 Delen:

Functie: Senior Communicatieadviseur Jeugd
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 26-08-2019
Einddatum: 27-02-2020
Aantal uren per week: 32-36 uur
Verlenging: mogelijk, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 14,15,16 augustus 2019

Functieomschrijving
Het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam zoekt een ervaren senior communicatieadviseur voor de directie Onderwijs, Jeugd, Zorg en Diversiteit (OJZD) voor 32 -36 uur per week.

OJZD is een directie in het cluster sociaal waar ongeveer 700 medewerkers werken op vijf afdelingen. De afdelingen zetten zich samen in voor een grote groep Amsterdammers. Denk aan kinderen die naar school gaan of kwetsbare Amsterdammers die extra ondersteuning en zorg kunnen gebruiken. Samen met partners binnen en buiten de gemeente bouwen we aan een sociaal domein waar Amsterdammers op kunnen rekenen.

De behoefte van deze Amsterdammers aan persoonlijke, digitale dienstverlening wordt groter. Er is meer maatwerk nodig om mensen zo goed mogelijk te ondersteunen. Preventie en kostenbewustzijn wordt steeds belangrijker. Daarnaast wil de gemeente meer datagedreven gaan werken. Het doel is om de zorg en ondersteuning nog beter aan te sluiten bij de leefwereld van Amsterdammers, en professionals in de uitvoering in staat te stellen te doen wat nodig is. Om dit alles te kunnen doen is OJZD in verandering.

Begin 2018 heeft OJZD een veranderstrategie opgesteld ‘Werkzaam voor de stad’. Deze richt zich op de organisatieontwikkeling van OJZD. De stad groeit en verandert in een rap tempo. Daar willen we op inspelen en daarom moeten we in onze organisatie een aantal zaken anders organiseren. OJZD wil zich ontwikkelen tot wendbare organisatie waarin er goede verbindingen zijn tussen teams, waarin medewerkers en teams goed toegerust het werk doen voor de stad en waarin zij dit goed uitdragen.
Waar nodig wordt de sturing en werkwijzen aangepast. Zo is er bijvoorbeeld het afgelopen jaar een reorganisatie afgerond en zijn er nieuwe afdelingen zoals Services & Data. Daarnaast wordt er volop geïnvesteerd in de ontwikkeling van medewerkers.

De communicatieopgave
De communicatieadviseur die wij zoeken is goed in interne communicatie en verandercommunicatie binnen een complexe omgevingJe speelt een belangrijke rol bij het ontwikkelen het interne communicatiebeleid van OJZD.
Je stuurt op de strategische onderwerpen van OJZD als die van het Sociaal Domein. Dit betekent strategisch handelen, werken aan een communicatieve organisatie en inzet op projecten en programma’s die veel toegevoegde waarde hebben.
Je hebt het vermogen om snel aan te voelen wat er leeft in de organisatie en houdt daar in je aanpak rekening mee.

Je bent in deze functie strategisch sparringpartner voor de directeur en het management. Je adviseert hen gevraagd en ongevraagd over de communicatie richting hun medewerkers en hoe zij hun het beste kunnen betrekken. Je zorgt er mede voor dat medewerkers een helder beeld krijgen van de gewenste ontwikkeling en op de hoogte zijn wat er speelt, zich gehoord en betrokken voelen en weten wat er van ze verwacht wordt.
De communicatie dient bij te dragen aan vertrouwen en commitment voor de koers en veranderingen die OJZD voorstaat.
Naast strategisch ben je ook een doener die zelf communicatiemiddelen ontwikkelt als dat nodig is waarbij je scherp bent op het effect en het bereik van het middel. Een creatieve, vernieuwende aanpak waarmee je collega’s kan enthousiasmeren waarderen we.

Je werkt nauw samen met de programmanager Werkzaam voor de stad en de directiesecretaris. Binnen dat team wordt ook keuzes gemaakt over de verdeling van je inzet op de verschillende onderwerpen.

We bieden
Een uitdagende functie in een enthousiast team met veel ruimte voor je eigen inbreng. Je werk doet er echt toe omdat het bijdraagt aan optimale dienstverlening voor die Amsterdammers die het nodig hebben.

Meer informatie?
Op de site www.amsterdam.nl vind je meer informatie over het werkterrein van OJZD.
https://www.amsterdam.nl/zorg-ondersteuning/
https://www.amsterdam.nl/onderwijs-jeugd/
https://www.amsterdam.nl/sociaaldomein/

Werkzaamheden
– Het ontwikkelen van een interne communicatiestrategie en communicatieaanpak en het zorgen voor de uitvoering hiervan.
– Het opstellen van een kernverhaal in nauwe samenwerking met het management van OJZD.
– Het adviseren over de opzet van bijeenkomsten.
– Het schrijven en redigeren van teksten.
– Het zorgen voor afstemming en overleg met de overige communicatieadviseurs van OJZD en cluster sociaal om de vertaalslag te maken van en naar specifieke afdelingen.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Interne Dienstverlening bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je beschikt over WO werk- en denkniveau.
– Je hebt als senior communicatieadviseur ervaring met het opstellen van en het uitvoeren van een communicatiestrategie met vertaalslag naar effectieve communicatiemiddelen.
– Je hebt goed ontwikkelde strategische adviesvaardigheden en ervaring als gesprekspartner van directie en management.
– Je hebt aantoonbare ervaring als senior communicatieadviseur en hebt affiniteit met het sociaal domein.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt aantoonbare ervaring met het schrijven van aansprekende teksten voor uiteenlopende doelgroepen.
– Je hebt als senior communicatieadviseur aantoonbare ervaring met interne communicatie bij verandertrajecten bij de overheid of andere complexe organisatie.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 8 augustus 2019 om 15:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD