ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Senior Communicatieadviseur OV Knoop Lelylaan

Gemeente Amsterdam Amsterdam 8-16 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Weesperstraat 1018 DN, 1018 DN Amsterdam Vacature ID: 66666 Datum: 31-08-2019 Delen:

Functie: Senior Communicatieadviseur OV Knoop Lelylaan
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 23-09-2019
Einddatum: 31-12-2019
Aantal uren per week: 8-16 uur
Verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 13-09-2019 en 16-09-2019

Functieomschrijving
Gemeente Amsterdam zoekt een senior communicatieadviseur voor het project OV Knoop Lelylaan bij Verkeer en Openbare Ruimte. Amsterdam groeit snel. Veel mensen willen in de stad wonen, werken en winkelen. Er wordt in de hele stad veel gebouwd. Ook rondom station Lelylaan komen veel nieuwe mensen wonen en neemt de groei van aantal reizigers toe. Het meer dan 30 jaar oude station is dan ook toe aan vernieuwing. De komende jaren worden deze knelpunten aangepakt. Samen met NS, ProRail en de Vervoersregio Amsterdam werkt de gemeente aan een plan voor de vernieuwing van het station.
Voor dit project zijn we op zoek naar een proactieve senior communicatieadviseur die verantwoordelijk is voor het ontwikkelen van de communicatiestrategie en de uitvoering de communicatie. Met daarbij kennis van participatietrajecten. Dit in nauwe samenwerking met de omgevingsmanager en ketenpartners.

Werkzaamheden
– Ontwikkelen van de communicatiestrategie;
– Mede verantwoordelijk voor de uitvoering van de communicatie;
– Organiseren en coördineren communicatiewerkgroep met ketenpartners;
– Geven van gevraagd en ongevraagd communicatieadvies;
– Werkt nauw samen met de andere communicatieadviseurs, redactie en/of specialisten Communicatiebureau;
– Je signaleert kansen voor het vergroten van het draagvlak van en de reputatie van het project en de betrokken organisaties. En je signaleert ook risico’s en bedreigingen voor draagvlak en reputatie;
– Sparringpartner van de omgevingsmanager;
– Samenwerken met voorlichter van de wethouder bij mediavragen.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Bedrijfsvoering bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Je werkt in het communicatieteam van de afdeling Verkeer & Openbare Ruimte. Dit team is onderdeel van het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam. Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.
Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.
Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je levert bij T2F een CV (maximaal 5 A4´s groot, Word formaat, opgesteld in het Nederlands) aan. Het CV dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
– Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
– Je hebt ervaring als communicatieadviseur met omgevings-/publiekscommunicatie bij een overheidsinstelling of andere complexe organisatie.
– Je hebt ervaring als communicatieadviseur voor infrastructurele projecten en/of thema’s.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt als senior communicatieadviseur aantoonbare ervaring met een politieke-bestuurlijke omgeving.
– Je hebt als senior communicatieadviseur aantoonbare ervaring met omgevingscommunicatie bij een overheidsinstelling, bij voorkeur de gemeente Amsterdam, een andere grote gemeente of andere complexe organisatie.
– Je hebt aantoonbare kennis van participatietrajecten bij infrastructurele projecten.

Aanvullend (essentieel!)
– Je levert bij T2F een korte motivatie aan (1 A4) voor de aanpak van de opdracht en voorbeeld(en) van vergelijkbare opdrachten met benoeming van concrete resultaten.. Deze motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien je hiervoor wordt uitgenodigd.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 6 september 2019 om 10:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD