ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Senior communicatieadviseur Verkeersveiligheid (inclusief Snorfiets)

Gemeente Amsterdam Amsterdam 20 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Weesperstraat 432, 1018 DN Amsterdam Vacature ID: 88881 Datum: 27-08-2019 Delen:

Functie: Senior communicatieadviseur Verkeersveiligheid (inclusief Snorfiets)
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 09-09-2019
Einddatum: 08-09-2020
Aantal uren per week: 20 uur
Verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 05-09-2019

Functieomschrijving
Meer fietsers en voetgangers, minder auto’s. Het verkeer in Amsterdam is in de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. De stad is drukker geworden en populair bij bezoekers, bewoners en bedrijven. Het aantal fietsers en voetgangers is flink gestegen. Ook maken meer mensen gebruik van het openbaar vervoer. Het aantal mensen dat de auto neemt, is juist gedaald.

Deze ontwikkelingen vragen om duidelijke keuzes op het gebied van verkeersveiligheid. Met het Meerjarenplan Verkeersveiligheid zet Amsterdam stevig in op het nog veiliger maken van de Amsterdamse straten, stoepen en fietspaden. We richten ons vooral op preventie van ongevallen bij kwetsbare groepen, gedragsverandering in het verkeer en ruimtelijke maatregelen die het verkeer veiliger maken. Jaarlijks verschijnt de monitor Verkeersveiligheid met daarin de resultaten van onze aanpak. Eén van de maat­regelen die de gemeente Amsterdam voor de zomer heeft ingevoerd, is het verplaatsen van de snorfiets naar de rijbaan met helmplicht. De gemeente verwacht dat daardoor de doorstroming op de fietspaden verbetert en de verkeersveiligheid toeneemt. ‘Snorfiets naar de rijbaan’ is tot eind september een project met eigen communicatiecapaciteit; daarna wordt de communicatie hierover erbij gedaan door de senior en junior communicatieadviseur van het programma Verkeersveiligheid.

Wij zoeken een enthousiaste communicatieadviseur die ruime ervaring heeft op het gebied van mediagevoelige projecten met grote impact voor specifieke doelgroepen en die plezier haalt uit het werken in samenwerkingsverband met (operationele) organisaties op het gebied van verkeer en openbare ruimte.

Werkzaamheden
– (Ad hoc) communicatieadvies geven aan de projectmanager en projectleiders van deelprojecten;
– Actualiseren van het bestaande communicatieplan, met de onderdelen communicatie, educatie en gedragsbeïnvloeding, rekening houdend met de verschillende ontwikkelde persona’s;
– Verder vorm geven vande voorlichtingscampagne i.s.m. de campagneadviseur van het gemeentelijke Communicatiebureau en het creatief bureau;
– Monitoren van de effecten van het communicatietraject;
– Zorgen voor gemeentelijke interne communicatie en kennisdeling.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vier clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie en Bedrijfsvoering bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Je werkt in het communicatieteam van de afdeling Verkeer & Openbare Ruimte. Dit team is onderdeel van het Communicatiebureau van de gemeente Amsterdam. Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Advies, Capaciteit en Ontwikkeling, Specialisten en Redacties. Daarnaast is er een flexpool.
Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel capaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau medewerkers detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.
Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, media- en campagneadviseurs. De inzet en de productie van communicatiemiddelen, bijvoorbeeld de gemeentelijke mediamix, stemmen communicatiemedewerkers af met de media adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je levert bij T2F een CV (maximaal 5 A4´s groot, Word formaat, opgesteld in het Nederlands) aan. Het CV dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
– Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau.
– Je hebt als senior communicatieadviseur aantoonbare ervaring in de afgelopen 5 jaar met publiekscommunicatie bij een overheidsinstelling of een andere complexe organisatie.
– Je hebt aantoonbare ervaring met de uitrol van meerdere publiekscampagnes.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt als senior communicatieadviseur aantoonbare ervaring met verkeersvraagstukken.

Aanvullend (essentieel!)
– Je levert een korte motivatie aan (1 A4) de aanpak van de opdracht en voorbeeld(en) van vergelijkbare opdrachten, met benoeming van concrete resultaten. Deze motivatie zal worden besproken tijdens het interview, indien de kandidaat hiervoor wordt uitgenodigd.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 2 september 2019 om 16:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD