ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Senior online content creator en designer

Gemeente Amsterdam Amsterdam 32-36 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Amstel 1, 1011 PN Amsterdam Vacature ID: 55224 Datum: 19-08-2019 Delen:

Functie: Senior online content creator en designer (Senior)
Opdrachtgever: Gemeente Amsterdam
Startdatum: 09-09-2019
Einddatum: 31-12-2019
Aantal uren per week: 32-36 uur
Verlenging: ja, tot een totale contractduur van 2 jaar
Sollicitatiegesprekken: 02-09-2019 en 03-09-2019

Functieomschrijving
De gemeente Amsterdam is op zoek naar een senior contentcreator/designer voor de twee onderdelen van Amsterdam.nl: de ‘Omgevingsvisie’ en ‘Volg Amsterdam’. Beide programma’s houden zich bezig met wat voor stad we willen zijn, welke keuzes er in de (verre) toekomst gemaakt gaan worden om de stad leefbaar te houden en welke rol de Amsterdammer daarin speelt.

De contentcreator/designer is verantwoordelijk voor de vernieuwing en optimalisatie van een nieuw onderdeel (platform) van de website die met beide programma’s te maken hebben. De taken zijn zowel adviserend als uitvoerend (creërend).

Werkzaamheden
De taken van de contentcreator/designer zijn zowel adviserend als uitvoerend en bestaan uit:
– Het ontwikkelen van nieuwe en redigeren van bestaande redactionele content en het ontwikkelen van de opzet, structuur en formats voor de omgevingsvisie op Amsterdam.nl;
– Analyseren en beoordelen van de bestaande content en beschikbare gebruikersdata en verbetervoorstellen doen en uitvoeren;
– Draagvlak creëren voor verbetervoorstellen bij contenteigenaren en communicatieadviseurs in de organisatie;
– Inhoudelijk afstemmen van redactionele content met inhoudsdeskundigen en andere stakeholders;
– Actief meedenken en visie ontwikkelen over online participatie in relatie tot de content.

Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit vijf clusters, een bestuurs- en concernstaf en zeven bestuurscommissies (stadsdelen). De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De clusters Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadswerken bestaan uit afdelingen die expertise hebben op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken, inzamelen van huishoudelijk afval en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

De opdrachtgever(s)
Bij het Communicatiebureau werken alle communicatiemedewerkers van de gemeente Amsterdam. Uitzonderingen zijn onder andere de voorlichters van de wethouders en woordvoerders van de stadsdelen. Het bureau bestaat uit vier afdelingen: Capaciteit en Onderzoek, Advies, Specialisten en Redacties.

Het Communicatiebureau zorgt voor alle communicatie binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Iedere collegeperiode wordt vastgesteld wat de speerpunten en thema’s zijn en jaarlijks wordt met opdrachtgevers in de stad bepaald hoeveel communicatiecapaciteit waar nodig is. Op grond daarvan kan het bureau communicatieprofessionals detacheren bij de verschillende organisatieonderdelen.

Het Communicatiebureau werkt volgens een aantal richtlijnen, zoals voor de gemeentelijke huisstijl. Het bureau heeft zelf redacteuren en specialisten in huis, waaronder vormgevers, tekstschrijvers, campagne- en online adviseurs.

Functie-eisen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je levert bij T2F een CV (maximaal 5 A4´s groot en in Word formaat) aan. Het CV dient enkel en alleen ter verificatie van de bij de eisen en wensen gegeven antwoorden.
– Je beschikt minimaal over HBO/WO werk- en denkniveau.
– Je bent bekend met UX-design.
– Je hebt aantoonbare ervaring met het maken van contentdesign voor een grote, complexe organisatie.
– Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met content managementsystemen.
– Je hebt aantoonbare ervaring met het werken met online statistiekprogramma’s.
– Je hebt aantoonbare ervaring met het ontwikkelen van video’s en andere grafische content.
– Je hebt aantoonbare ruime ervaring met webredactie, contentmanagement, online strategie en contentdesign binnen grote webomgevingen.

Functie-wensen (moet ook blijken uit je cv!)
– Je hebt aantoonbare ervaring met het maken van beleidsteksten voor een overheidsinstantie.
– Je hebt aantoonbare ervaring met het contentmanagementsysteem I-prox.
– Je hebt aantoonbare ervaring met het online statistiekprogramma Siteimprove.
– Je hebt aantoonbare ervaring met online participatietrajecten.
– Je levert bij T2F een korte motivatie aan  (1 A4) met daarin uiteengezet waarom je geschikt bent voor deze opdracht en beschrijft daarin ook twee vergelijkbare opdrachten met concreet behaalde resultaten.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 27 augustus 2019 om 13:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD