- T2F - https://t2f.nl -

Teamleider Communicatie ad interim

Het Trippenhuis Kloveniersburgwal 29, 1011 JV Amsterdam
https://t2f.nl/wp-content/uploads/2019/08/6f4a6b85-a9b8-4b52-b697-ed559b5ee5af.jpg

Functie: Teamleider Communicatie ad interim
Opdrachtgever: De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW)
Startdatum: z.s.m.
Totale duur: 12 maanden
Aantal uren per week: 24-32 uur
Verlenging: mogelijk maar nog niet bekend
Sollicitatiegesprekken:
 28-08-2019

Organisatie
De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) is het forum van en voor excellente wetenschappers. De KNAW is adviesorgaan van de regering en verantwoordelijk voor vijftien instituten die met hun onderzoek en collecties bij de (inter)nationale top horen. Zelfstandige onderdelen zijn De Jonge Akademie en de Akademie van Kunsten. Zie voor meer informatie www.knaw.nl.

Het KNAW Humanities Cluster is een samenwerkingsverband van drie instituten van de KNAW: het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis, het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis en het Meertens Instituut. In deze instituten verrichten we baanbrekend en excellent geesteswetenschappelijk onderzoek (geschiedenis, etnologie, letterkunde, taalkunde) met toepassing van vernieuwende methoden, waarbij informatica een belangrijke rol speelt. Het KNAW Humanties Cluster heeft de bedrijfsvoering ondergebracht in een centraal bedrijfsbureau en beschikt over een gezamenlijke afdeling Digitale Infrastructuur. Voor het communicatieteam, dat onderdeel vormt van het bedrijfsbureau, zijn wij op zoek naar een

Opdracht
Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het omvormen van de afdeling communicatie tot een zelfsturend team. Binnen de organisatie werk je aan de profilering van de afdeling. Daarnaast formuleer je in samenwerking met het team een communicatiestrategie van het KNAW Humanities Cluster als geheel en de afzonderlijke onderdelen en projecten. Je legt verantwoording af aan het directieteam van het Humanities Cluster. Het betreft een opdracht voor de periode van een jaar.

Functieprofiel
In deze functie heb je een goed ontwikkeld gevoel voor teamprocessen en politiek-bestuurlijke verhoudingen nodig. Je bent empathisch, een creatieve denker, ondernemend en initiatiefrijk. Zonder de collegialiteit uit het oog te verliezen ben je ambitieus, maar ook reflexief op je eigen functioneren.
Je voelt je prettig in een dynamische omgeving, je hebt een praktische instelling en je hebt een evenwichtige persoonlijkheid.

Functie-eisen
– Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met aansturen / leidinggeven binnen de sector universiteiten / onderzoeksinstituten of overheidsinstellingen in de afgelopen 5 jaar;
– Je hebt aantoonbare werkervaring met werken in een academische omgeving of in de erfgoedwereld;
– Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met het ontwerpen / implementeren van communicatiestrategieën in de afgelopen 5 jaar;
– Je hebt een afgeronde opleiding op WO niveau;
– Je hebt aantoonbare werkervaring met het opzetten en implementeren van veranderingsprocessen, gericht op het team (teamontwikkeling), maar ook op de invloed van communicatie binnen de organisatie.

Competenties
– Bestuurlijke en omgevingssensitiviteit;
– Coachend leidinggeven;
– Visie ontwikkelen op inhoud en proces;
– Kwaliteitsgericht;
– Resultaatgericht;
– Adviesvaardig;
– Overtuigingskracht;
– Zelfstandigheid;
– Verbinder / samenwerker.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 14 augustus 2019 – 15:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.