ZZP & interim opdrachten (semi)overheid Contact
Menu

Zelfstandig werkende medior communicatieadviseur

VNG Den Haag 18-24 Uur Online 01-10-2019
Locatie: Nassaulaan 12, 2514 JS Den Haag Vacature ID: 55112 Datum: 01-10-2019 Delen:

Functie: Zelfstandig werkende medior communicatieadviseur
Opdrachtgever: VNG, Den Haag
Startdatum: 01-11-2019
Einddatum: 01-05-2020
Aantal uren per week: 18-24 uur
Verlenging: totale periode kan maximaal 36 maanden bedragen
Sollicitatiegesprekken: 17-10-2019, tussen 15:00 en 17:00 uur

Over VNG
De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zijn alle 355 gemeenten samen. De VNG behartigt de belangen van gemeenten, voert gemeenschappelijke diensten uit en biedt een platformfunctie. Het gemeentelijk veld is sterk in beweging. Maatschappelijke issues, de netwerksamenleving, de veranderde rol van de overheid en de positie van de lokale democratie zorgen voor complexe en omvangrijke vraagstukken bij gemeenten. De aanpak vraagt om praktische verbindingen tussen gemeenten, het Rijk en andere partijen.

Over het programma Omgevingswet
Je gaat aan de slag binnen het communicatieteam van het programma Omgevingswet. Dit programma richt zich op het stimuleren en faciliteren van de invoering van de Omgevingswet, die door gemeenten zelf moet plaatsvinden. Binnen dit programma zijn verschillende deelprojecten actief, zoals de Wet Kwaliteitsborging Bouwen (WKB) en de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen (Wkpb).

Omschrijving van de opdracht
Op 1 januari treden – tegelijkertijd met de Omgevingswet – een aantal andere wetten in werking. Dit zijn de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en de Wet kenbaarheid publiekrechtelijke beperkingen (Wkpb). Beide wetten hebben directe impact op de manier waarop gemeenten werken. Dat maakt het van groot belang dat zij hierover worden geïnformeerd en goed worden voorbereid. Als zelfstandig werkende medior communicatieadviseur verzorg je de communicatie voor de Wkb en de Wkpb richting gemeenten. Je signaleert de behoefte bij gemeenten en bent verantwoordelijk voor maken van het communicatieplan. Je doet dat in nauw overleg met de projectleiders en een senior communicatieadviseur uit het team Omgevingswet. Je voert dit communicatieplan ook zelf uit. Je hebt contacten met collega communicatieadviseurs bij onder andere het ministerie van Binnenlandse Zaken en het Kadaster en stemt de communicatieactiviteiten rondom de twee wetten met hen af.

Werkzaamheden en verantwoordelijkheden
– Je schrijft het communicatieplan en voert dit uit;
– Je houdt de kennis en informatie actueel op diverse online kanalen, waaronder de VNG website en het gemeentelijke netwerk en zorgt voor publicaties op relevante websites. Dit houdt in dat je ook verantwoordelijk bent voor de redactie van teksten;
– Je zorgt voor de productie van communicatiemiddelen en activiteiten, waaronder bijvoorbeeld bijdragen aan bijeenkomsten, het maken van factsheets en het schrijven van berichten aan stakeholders;
– Je maakt deel uit van het communicatieteam Omgevingswet bij de VNG. Jouw focus ligt op Wkb en Wkpb. Je verricht zo nu en dan ook communicatie werkzaamheden voor de Omgevingswet;
– Je werkt pro-actief samen met andere communicatieafdelingen binnen VNG.

Resultaat van de opdracht
De medior communicatieadviseur zorgt (in samenwerking met de projectleiders en de senior communicatieadviseur) voor een adequate communicatie richting gemeenten rondom de invoering van de WKB en de Wkpb.

Eisen
– Minimaal een HBO-werk-en denkniveau en een relevante opleiding gedaan (bijvoorbeeld Communicatie)
– Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als Communicatieadviseur binnen fysieke domein en/of de bouwsector.
– Minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring met het werken bij een gemeente, bij voorkeur in het fysieke domein.

Wensen
– Werkervaring bij een bouwsector.
– Ervaring met zelfstandig opstellen communicatieplan.
– Affiniteit met wetgeving.
– Affiniteit met de bouw en/of vastgoedsector.
– Omgaan met tegenstrijdige belangen binnen de programma-omgeving.
– In staat om complexe (soms juridische) informatie vertalen naar heldere teksten voor diverse communicatiemiddelen.
– Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en een vlotte pen.

Over de sollicitatieprocedure
Enthousiast over deze opdracht? Dan ontvangen we jouw reactie graag vóór 11 oktober 2019 om 13:00 uur. Stuur je cv met motivatie naar info@t2f.nl of bel ons op 076-5222292.

E-mail deze vacature

Deze website maakt gebruik van cookies. Door bezoek aan deze website geeft u toestemming voor het plaatsen van cookies.

IK GA AKKOORD