Boksend naar je baan met New Future Boxing

In 2019 organiseerde T2F in samenwerking met Christian Coccia en WerkgeversServicepunt West-Brabant (WSP) de workshop New Future Boxing. Een unieke workshop waarbij statushouders en werkgevers in een informele setting met elkaar konden kennismaken. Statushouders hebben een verblijfsvergunning en mogen een opleiding volgen en werken in Nederland.  Als werkzoekende moet je je focussen, actief bezig zijn en je 100% inzetten.

Arbeidsparticipatie en integratie

T2F is een groeiende speler in de bouw en bemiddelt in functies waarbij de kandidaten moeten beschikken over een goede fysieke gesteldheid in verband met de zwaarte van het werk. Onder de projectnaam ‘New Future’ draagt T2F bij aan maatschappelijke uitdagingen. Hierbij valt te denken aan vraagstukken rond arbeidsparticipatie en integratie van vluchtelingen.

Springplank

New Future Boxing is een springplank om terug te keren in het arbeidsproces. Werkgevers konden mee boksen of waren toeschouwer. Tijdens de workshop konden beide partijen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben. Het uiteindelijke doel was duurzame uitstroming naar een betaalde baan.  De workshop werd gegeven door Christian Coccia, een bekende in de (Bredase) bokswereld. Op zijn 18e werd Christian kampioen van Italië en vele prijzen volgden. Christian gelooft dat mensen zich beter kunnen voelen en beter kunnen worden door de bokssport. Het geven van boks training is zijn manier om mensen te begeleiden op hun pad van groei en balans.