Social Return On Investment (SROI)

Begeleiding van A tot Z

Social return afspraken hebben als doel een bijdrage te leveren aan het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Deze maatregel houdt in dat bij aanbestedingen in het contract is opgenomen dat er bij de uitvoering van de opdracht ook mensen moeten worden ingezet met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. In aanbestedingen staat omschreven dat bedrijven een vast percentage (meestal 5%) van de loonkosten aan Social Return dienen te besteden. Dit kan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een arbeidsplaats te bieden.

Onze visie op SROI
T2F Uitzendbureau werkt voor opdrachtgevers én werkzoekenden. We werven veel onder werklozen, mensen die graag weer aan de slag gaan en op zoek zijn naar een tweede kans. Opleiding is in veel gevallen het grootste obstakel voor hen. En daarbij kunnen wij goed helpen. We verzorgen in-house opleidingen zoals de opleiding tot lasser of leerling stratenmaker. Maar ook via cursussen zoals VCA, Nederlandse taal of Engelse taal. Zo geven we de werkzoekenden een echte boost en krijgen opdrachtgevers gemotiveerde, gekwalificeerde werknemers. T2F merkt dat haar visie op SROI werkt. Dit blijkt uit de lange termijn relaties met onze opdrachtgevers en aan de dankbaarheid van de werknemers.

Onze SROI-aanpak in een notendop
Direct na gunning van een opdracht bespreken we je wensen. We adviseren je over de optimale invulling van alle functies en zorgen voor een passende selectie van personeel. We hebben nauw contact met diverse gemeenten, werkgeversservicepunten en UWV-vestigingen Noord-Brabant, Zuid-Holland en Zeeland.

Goed organiseren van administratie
We zorgen dat de totale SROI-verplichting gedekt is. Dat betekent dat we ook alle administratie voor je regelen; bijvoorbeeld contact met de gemeente, urenregistratie en periodieke controles. Zo kun je je als opdrachtgever richten op andere zaken. Gewoon goed geregeld!